Zonder helm op de scooter - Thailand

Zonder helm op de scooter – Thailand

De stichting Asia Injury Prevention te Thailand wil haar inwoners heropvoeden als het gaat om helmplicht.

Maar maakt u niet de fout om te denken dat Thailand nauwelijks verkeersregels heeft, want dat heeft het land al jaren. Het probleem is dat de mentaliteit van de mensen als dusdanig is, dat men niet [wil] nadenken over de mogelijke gevolgen.

En een slecht voorbeeld doet volgen. Van de 18 miljoen kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar draagt slechts 7 procent een helm op de motorfiets; 16,5 miljoen kinderen gaan onbeschermd de weg op.

Op 30 scholen in Bangkok en buurprovincies is het ‘Getting kids to wear helmets, the 7% project’ al van start gegaan. In samenwerking met leraren, ouders en leerlingen wordt geprobeerd de helm te promoten als vast onderdeel van het schooluniform. Hiermee moet de precentage helmdragers van die schamele 7% naar ruim 60% stijgen.

Dat dit hoognodig is, bewijzen de cijfers. Thailand is qua verkeersveiligheid het op een na onveiligste land ter wereld. Dagelijks komen zeven kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar bij verkeersongelukken om het leven [2.600 per jaar] en raken tweehonderd [blijvend] gewond [72.680 per jaar].

De redenen om geen helm te dragen zijn divers: een gebrekkig besef van verkeersveiligheid, de easy-going houding van de Thai, onvoorzichtigheid, korte rijafstanden, luiheid en vooral de lakse politiecontrole.

De politie is daarom gevraagd strenger op te treden.

Bron: Bangkok Post

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie