Las-Vegas-Night

Bernie Ecclestone waagt weer eens een gokje. Ditmaal wil de FOM-baas een Grand Prix houden in de gokwalhalla van de Verenigde Staten, Las Vegas!

Een race in Las Vegas zou langs iconische plekken zoals het Bellagio en Caesars Palace moeten verlopen.

Maar het is niet de eerste keer dat de Formule 1 in het gokstad was.

Op 25 september 1982 werd er voor het laatst geracet in de stad in de woestijn van Nevada, toen op de parkeerplaats van het hotel en casino Caesars Place.

Only in America, waarde parkeerterreinen zo groot zijn. Het circuit had eerder weg van een reusachtige indoorkartbaan. Maar dan in open lucht.

De strijd om het WK ging toen tussen Keke Rosberg voor Williams en John Watson in de McLaren. Beiden met een Cosworth achter de rug, overigens. De veel te vroeg overleden Michele Alboreto [25 april 2001] won in een Tyrrell-Ford zijn eerste Grand Prix, terwijl Watson tweede werd. Niet genoeg om kampioen te worden, want Rosberg sr. sleepte er nog een P5 uit waardoor John Watson 5 punten tekort kwam.

De vaste designer Hermann Tilke zou al een aantal keer naar Vegas zijn gestuurd, zo zou men willen aantonen dat het project in een vergevorderde fase is. De race zou op The Strip moeten worden verreden. Dus geen Grand Prix meer in New Jersey, maar Back to Las Vegas!

We rekenen erop dat Tilke de taak om er een aantrekkelijk circuit uit te persen kan volbrengen.

Dat laatste is dus sarcastisch bedoeld…

Eerder verschenen op gppits.net door dezelfde auteur

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Author and Photographer for several websites with own blog (frankyreinphotography).

Plaats een reactie