Mercedes legt de verantwoordelijk over de test volledig bij Pirelli. De test werd volgens Mercedes betaald, georganiseerd en uitgevoerd door Pirelli zelf. Aangezien Pirelli geen deelnemer aan het kampioenschap is, kan het team zelf volgens de omschrijving van Artikel 22 niet strafbaar worden gesteld.

Afbeelding

“In Artikel 22 wordt omschreven dat elke vorm van rijden op een circuit, dat niet deel uitmaakt van een evenement, strafbaar is voor elke deelnemer aan het kampioenschap. Aangezien Pirelli geen deelnemer aan het kampioenschap is, zijn de regels niet overtreden.”, aldus de advocaat van Mercedes Paul Harris.

Bandenfabrikant Pirelli vindt dat het bedrijf niet bestraft mag worden voor de omstreden bandentest die het merk door renstal Mercedes liet doen. Dat betoogde Dominique Dumas, de advocaat van het Italiaanse bandenmerk, donderdag voor het speciale tribunaal in Parijs. Volgens de raadsman zou Pirelli als fabrikant niet onder de juiste jurisdictie vallen.

Er kan geen sanctie voor ons volgen zonder een stevige juridische basis, we kunnen het proces zoals dat nu gaat niet accepteren.”, aldus Dumas.

De FIA, die in het proces tegenover Pirelli en Mercedes staat, vindt dat het bandenmerk zich moet aanpassen aan het sportrechtsysteem.

Maar waarom heeft de autosportbond dat dat contract met Pirelli laten optekenen?!

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s