Afbeelding

De Braziliaanse overheid bekijkt de mogelijkheden om een uitzondering te maken voor de Volkswagen T2 die onlangs uit productie ging, zodat de productie weer kan worden hervat.

De Volkswagen Transporter T2, ook wel bekend als de Bulli, zou in 2014 niet meer voldoen aan de aangescherpte veiligheidswetgeving voor voertuigen in Brazilië. Met al gevolg dat de productie op 20 december werd gestopt. De Braziliaanse minister van financiën, Guido Mantega, onderzoekt nu echter of de T2 met een uitzondering op de wet toch weer in productie genomen kan worden.

Afbeelding

Met ingang van volgend jaar moeten alle nieuw verkochte auto’s in Brazilië zijn uitgerust met ABS en airbags. Iets waar de T2, die in Brazilië door het leven ging als Kombi, niet mee uitgerust is. In de tijd dat het busje op de markt kwam, waren deze systemen niet beschikbaar. Volkswagen heeft ook niet de mogelijkheid om deze nieuwe veiligheidssystemen te integreren in het model.

De Kombi is in Brazilië een uitzonderlijk populair model. In de lijst met best verkopende modellen staat hij zelfs op de zesde positie. Of de Braziliaanse overheid besluit om een uitzondering voor de Kombi te maken wordt binnenkort duidelijk. De Kombi werd tot voor kort gebouwd in de Braziliaanse fabriek in São Bernardo do Campo.

Afbeelding

Om afscheid te nemen van de Kombi lanceerde Volkswagen in augustus dit jaar de Kombi Last Edition op de Braziliaanse markt waarvan het merk er 600 wilde bouwen. Maar vanwege de grote vraag werd de oplage opgeschroefd naar 1.200 stuks. De speciale versies zijn voorzien van two tone lak, 56 jaar-logo’s en andere retro-details als white wall-banden en gordijntjes.

Hiermee wordt bewezen dat oude Volkswagens beste volhouders zijn. De Kever hield het nog jaren vol via de Mexicaanse productie. Jammer genoeg is Volkswagen afgestapt van het concept van simpele en betrouwbare auto’s…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s