Afbeelding

[foto: Sutton Images]

Journalist Kevin Eason van The Times meldt dat de Europese Unie de top 4 van de Formule 1, die zitting hebben in de Strategy Group, in de gaten houdt.

Aanleiding is de stap die de vier kleinste teams –Force India, Sauber, Caterham en Marussia– hebben gemaakt. Het viertal zou een maand geleden een brief hebben opgesteld over de huidige gang van zaken binnen de Formule 1.

Zo is men nog steeds woedend op het terzijde schuiven van het budgetplafond door de ‘grote vier’. Omdat niet alle teams zijn vertegenwoordigd in de Strategy Group, werpt men de suggestie op dat de besluitvorming mogelijk in strijd met de Europese regelgeving.

De afdeling Concurrentie van de Europese Commissie zou de situatie in de sport momenteel nauwlettend in de gaten houden.

Sauber_monteur_2013

Mocht het tot een onderzoek komen, zou dat volgens Kevin Eason grote gevolgen kunnen hebben voor alle bestaande afspraken in de Formule 1 én de beoogde beursgang van de hoogste autosportklasse.

Opvallend is dat Toro Rosso nergens bij lijkt te horen. Publiekelijk onthouden ze zich van de discussie en nemen ze dus geen stelling in. Het is uiteraard echter een bekende zaak dat Toro Rosso het kleine zusterteam van Red Bull is en zo indirect deel uitmaakt van de Strategy Group.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s