Image

Het is een terugkerend fenomeen; Luca di Montezemolo die dreigt met het terugtrekken van Ferrari uit de sport. Wat is het deze keer?

Di Montezemolo baalt van de nieuwe reglementen in de Formule 1. De F14T van Alonso en Räikkönen komt niet uit de verf en dit is de laatste jaren eerder regel dan uitzondering, dus wordt er dan gedreigd met terugtrekking uit de sport.

De preses van Ferrari liet in de Wall Street Journal het volgende optekenen: “F1 werkt niet meer. Het gaat achteruit omdat de FIA is vergeten dat mensen naar racen kijken voor de spanning. Niemand kijkt voor de efficiëntie, kom op! Niemand wil een rijder brandstof of banden zien sparen, ze willen zien dat er gepusht wordt. Het is een sport, ja, maar het is ook een show.”

Hypocriet genoeg noemt Luca de WEC als mogelijk alternatief voor de F1, terwijl in de endurance-racerij het juist gaat om efficiëntie?!

Het is altijd hetzelfde met deze man. Het loopt niet, dus meneer gaat in de weg lopen. Bijvoorbeeld het wegsturen van Domenicali. Officieel zou Stefano zelf zijn opgestapt, maar de snelheid waarmee Mattiaci werd opgeroepen en ingezet doet een vooropgezette actie vermoeden.

Image

Niemand gelooft dus dat Stefano Domenicali is opgestapt…dan zou hij dat veel eerder hebben gedaan.

Edoch, Fernando Alonso zwaaide zaterdagmiddag de vlag voor het begin van de 24 uur van Le Mans, maar dat zou volgens het team geen connotatie hebben met het larmoyante geklaag van Di Montezemolo.

En toch….Het wordt eens tijd dat het F1 publiek begint te begrijpen wat zou gebeuren met de F1, als ze met de atmosferische V8’s waren blijven rijden. Er is een reden waarom de LMP1 klasse bij de WEC een heropleving geniet.

De Formule 1 moet technologie pushen, en dat gebeurt nu door middel van de V6-turbo. Ja, uw scribent had liever ook die fuel flow-meter niet gezien. Dat ding biedt geen elk sportieve, noch technologische meerwaarde.

Maar de boekenwurmen houden [vooralsnog?] vast aan de FF-meter…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s