Dr. Vijay Mallay

Dr. Vijay Mallya

Na maanden van protesten via de rechtbank hebben Vijay Mallya en enkele andere bestuurders van Kingfisher Airlines onherroepelijk de stempel van “moedwillige wanbetalers” verkregen op verzoek van de overheidsbank United Bank of India.

De bank voelde zich geroepen tot deze stap nadat de topmensen van Kingfisher niet verschenen voor een commissie van de United Bank of India om de situatie te bespreken.

Eens vermeld als moedwillige wanbetalers [in het Engels ‘Wilful Defaulters‘], krijgt Dr. Vijay Mallya geen reguliere toegang tot de financiële markt in India. Dat betekent dus dat een bank of financiële instelling in dat land zelfs een intake-gesprek met de topmensen van Kingfischer zal weigeren.

Kingfisher staff  bronn: Indiantimes

Kingfisher staff protest
bron: Indiantimes.com

Welke gevolgen heeft dat voor het bedrijf?

Omdat herfinanciering nu onmogelijk lijkt, is er nu geen kans op het zieltogende Kingfisher Airlines zelf te redden van de ondergang. Mits Mallya en zijn medebestuurders opstappen uit de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Iets wat de statusgevoelige Dr. Vijay Mallya zwaar zal vallen, van wie wordt gezegd dat hij zijn luchtvaartmaatschappij louter had opgericht om zich te spiegelen aan de Britse miljardair Richard Branson.

Maar uw scribent heeft het al vaker beschreven. Mallya tracht met kunst- en vliegwerk zijn imago [eerder ego, FR] overeind te houden, in plaats van dat de man pas op de plaats maakt.

Eerder liet het personeel weten te zullen protesteren tijdens de Grand Prix van India in 2012, omdat de Indiase entrepreneur maar bleef feestvieren en smijten met geld, terwijl de werkvloer van Kingfisher Airlines al ruim een half jaar op hun loon wachtte.

Dr. Vijay Mallya is –naast een onbetrouwbare werkgever– ook verklaard als een onbetrouwbare zakenman. En dat moet pijn doen…

bron: Indiantimes.com/TheEconomicTimes

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s