botsauto

Botsauto’s. Wie heeft ervan genoten om eens opzettelijk tegen anderen te botsen op een kermis? Zeker als je te jong bent om officieel in een auto te mogen rijden, is het een leuke vorm van vermaak. Ook in Thailand kent men botsauto’s, maar deze werden niet voor het vermaak gebruikt…

Een bende kon zich drie jaar lang in leven houden door in de Thaise provincie’s Khon Kaen, Udon Thani, Kalasin, Maha Sarakham, Nong Khai en Roi Et in gehuurde pickup trucks of personenauto’s de weg op te gaan en opzettelijk tegen andere wagens aan te rijden.

Ze richtten zich vooral op vrouwelijke bestuurders, ouderen en automobilisten waarvan ze het vermoedden dat de auto was onverzekerd.

Na de botsing ‘praatten’ twee bendeleden op het slachtoffer in om af te zien van een verzekeringsclaim en met geld over de brug te komen.

Thai Police

Thai Police

Gisteren hield de provinciale politie van Khon Kaen de bendeleider aan. Tijdens zijn verhoor heeft hij gezegd dat de bende uit 43 personen bestaat en dat 23 auto’s werden gebruikt.

De bende pleegde drie tot vijfmaal per dag een opzettelijke botsing en verdiende er elke keer bedragen variërend van 5.000 tot 20.000 baht [ca. 120 to 480 euro].

Maandelijks zou men op deze manier 100.000 baht of 2400 euro  “verdienen“.

De politie kwam in actie na berichten over meer dan honderd incidenten, waarover slachtoffers zeiden dat ze beroofd en afgeperst waren.

Via de social media werd gewaarschuwd dat in één bepaald dorp de gehele mannelijke bevolking op deze manier inkomsten vergaarde.

bron: Bangkok Post

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s