Duitsland

Het Duitse tolplan is definitief erdoorheen gedrukt. Nederlanders en overige buitenlanders moeten per 1 januari 2016 tol gaan betalen. De tol varieert van een tientje tot ruim €130 euro.

Een jaar tol kost tussen de €74 en €130 euro afhankelijk van het type auto.

Daarnaast komen er mogelijkheden om toegang te kopen voor 10 dagen á €10 euro of 2 maanden á €22 euro. Het vereiste bedrag dient vooraf via internet betaald te worden.

Ook is het mogelijk om bij een benzinestation de tol te voldoen, bijvoorbeeld bij Nederlandse tankstations in de grensstreek.

Het innen van de tol gaat de Duitse overheid €195 miljoen euro kosten, maar zou €700 miljoen euro op moeten leveren. De dikke €500 miljoen euro die overblijven moeten besteed worden aan het verbeteren van het Duitse wegennetwerk.

Critici beweren echter dat het systeem niets oplevert. Ondertussen vrezen ondernemers in Duitse grensstreken dat buitenlanders weg zullen blijven.

De Duitse overheid maakte bekend dat ook B-wegen onder het tolsysteem zullen gaan vallen, waar eerder nog vanuit gegaan werd dat het alleen om de snelwegen ging.

Hoezo ‘Eén Europa‘?

Want misschien wordt het tijd voor een Europese wegenbelasting. Daaruit wordt dan dan ook een stukje onderhoud gefinancierd,  zodat nationale wegenbelasting omlaag kan [wat dan in NL weer niet gebeurd uiteraard].

Nu lijkt er op dit gebied een grote lappendeken van tol en vignetten door Europa te worden uitgerold, want ook Belgie denkt aan betalen voor het gebruik van hun ‘snelwegen’.

Zo verworden deze maatregelen tot een soort onzichtbare ‘Berlijnse Muur’ aan de grens. Niemand die nu nog een dagje Duitsland zal doen.

De politici laten weer eens van hun kortzichtigste kant zien…

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s