Bernie Ecclestone book

De grote kleine baas van de Formule 1 schreef in zijn voorwoord voor het officiële Formule 1-jaaroverzicht, dat de viervoudige kampioen Sebastian Vettel zich positiever had kunnen tonen.

Hij gedroeg zich als een verliezer en het past niet bij zijn mentaliteit.”, zo vindt Bernie Ecclestone.

Ik ken hem wel een beetje, dus ik weet dat hij niet van verliezen houdt. Zelfs met backgammon wil hij altijd winnen. Helaas lukt hem dat niet als hij tegen mij speelt.”

Sebastian Vettel beleefde in 2014 niet zijn makkelijkste seizoen. Na vier wereldtitels op rij werd de Duitser afgelopen jaar vaker dan wenselijk om de oren gereden door zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo, een situatie dat hem niet lekker zat.

Toch meent Bernie dat Vettel wel wat meer ruggengraat mogen tonen nu het eens tegenzat, en daarbij wijst de 84-jarige baas ook naar Fernando Alonso.

Alonso en Vettel

Alonso en Vettel

In 2014 kon het oudste team op de grid voor het eerst sinds 1993 geen overwinningen bijschrijven. Ecclestone: “Fernando ging zich daardoor halverwege een beetje gedragen als Sebastian. Dus ik ben in hem ook een beetje teleurgesteld.”

Naar mening van uw scribent slaat Bernie wat Alonso betreft flink de plank mis, want dat het nog altijd veel slechter kon met de F14T bewees Kimi Räikkönen. Alonso behaalde uiteindelijk 161 punten tegenover 55 punten voor de ‘Iceman‘.

Vettel daartegen werd altijd neergezet als een harde werker en in staat is om zich snel aan een omstandigheid aan te passen.

Dat bleek dus niet in het afgelopen seizoen waar Ricciardo het beter dan hem deed. Het leek erop dat hij al vroeg in het seizoen de strijd opgaf.

Mijn conclusie: Bernie heeft gelijk voor wat Vettel betreft, maar Alonso heeft gemaximaliseerd als in de afgelopen jaren met een immer tekort schietende Ferrari.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s