Lifan 320 crashtest

Mocht u overwegen de Chinese variant van de MINI aan te schaffen, kijk dan eerst naar deze video van een crashtest!

De Chinezen klonen namelijk veel, maar op het gebied van veiligheid is het nogal lastig voor de heren en dames ontwerpers om met goede ideeën en technieken te komen?

LatinNCAP testte hoe de Lifan 320 het het zou doen bij een ongeluk.

Een voorzichtige conclusie: wilt u echt in een auto zitten waarvan het stuur los komt bij een frontale botsing?! Nog los van het feit dat het voertuig niet was voorzien van airbags!

Een tip voor de Chinezen. Denk eens na over de constructie van de auto, want dode klanten kopen jouw auto’s niet [meer]…

Een auto is meer dan fraai plaatwerk, dus met louter kopiëren kom je er niet! Zie de onderstand video:

bron: LatinNCAP

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

 1. Wil schreef:


  En dan hier hetzelfde met een Chevrolet. Ook wegblijven van US cars? dacht het niet. Feit is dat deze auto’s in Brazil waar dit filmpje vandaan komt, verkocht worden zonder airbags.
  Botsingen in China tussen EU autos en CH autos lopen doorgaans voor de Chinese autos (dikker materiaal) beter af dan voor de EU autos.

  Check Uw feiten.

 2. Ik vind het schandalig als Latin NCAP alleen de Lifan naar voren schuift als onveilig. Wel eens gekeken naar de resultaten van andere auto’s zonder airbags getest door Latin NCAP: Chevrolet Agile (2013) zero star, Chevrolet Spark (2014) zero star, Fiat Palio (2014) zero star, Ford Ka Fly Viral (2011) one star, Nissan Tsuru/Sentra (2013) zero star, Peugeot 207 (2010) one star, Renault Clio (2013) zero star, Renault Sandero (2012) one star, Suzuki Alto K10 (2013) one star, Volkswagen Gol Trend (2010) one star. Zie: http://www.latinncap.com/en/results/
  Het problem is eerder dat er in Zuid Amerika auto’s mogen verkocht worden zonder airbags, bijna ALLE merken doen dat en halen nul of één ster!!
  P.s. deze Lifan wordt sinds een jaar niet meer verkocht in Zuid Amerika. Wat is de zin van deze test? China bashen??
  p.s. op mijn website zie je een overzicht van alle Chinese auto’s die een Euro NCAP of daarmee vergelijkbare test gedaan hebben: http://www.chinesecars.net/free-information/crash-tests
  Dat van die ‘lange weg te gaan’ valt nog al mee…..

 3. Dus geen Japanner meer kopen???

  U heeft gelijk,de Lifan lijkt in styling sterk op de MIni, hoewel de Mini (zeker in 2008 toen de Lifan op de markt kwam) een tweedeurs auto is. Gelukkig is er ook bij Lifan sindsdien wel wat veranderd en lijken de nieuwste modellen (530, 630, 720, 820, X50) steeds minder op Westerse modellen. Mar we hadden het toch over crash tests?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s