belasting envelop

De overheid verwacht volgend jaar voor 5,5 miljard euro aan wegenbelasting te innen…graaien, 69 miljoen euro meer dan dit jaar. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek [CBS] dinsdag bekend.

Dit bericht maakt weer volstrekt helder waar de MRB voor bedoeld is: voor de staatskas en het terugbrengen van het begrotingstekort.

Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar laat de overheid daar dan transparant over zijn. En niet komen met verhullende praatjes over milieu en dergelijke!

Trouwens is het wel heel typerend dat men verwacht een bedrag x te zullen binnenhalen. Ik zou niet verbaast zijn als die 5,5 miljard al in de boeken staat als inkomsten. Loopt er dan geen boekhouder met een gezond stel hersenen rond in ‘Den Haag’?!

Volgens het CBS stijgt het tarief voor het rijksdeel volgend jaar met 0,9 procent. Zes provincies verhogen hun tarieven voor de zogeheten opcenten niet. In Friesland stijgt het opcententarief het meest, met ruim 4 procent. Friesland verhoogt het tarief extra voor de aanleg van een autoweg tussen Dokkum en Nijega.

De opbrengst van de wegenbelasting is in de periode 2006-2015 gestaag toegenomen, van zo’n 3,8 miljard euro tot 5,5 miljard.

Oftewel, wie reist met de auto moet worden gestraft…Alleen betreft het veel vaker woon-werkverkeer dat al zoveel moet betalen.

Triest.

bron cijfers: Autoweek

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s