Willys AW 380 Berlinetta

Beste lezer. Ik ga het niet eens meer hebben over het feit dat ik nu de zoveelste gelukszoeker op de markt voor supercars zal aankondigen. Na de Belgen met hun Minerva J.M. Brabazon, komt de Italiaanse Maggiora met twee retro-elementen voor haar supercar.

En welke elementen zijn dat dan? De eerst kunt u al zien op de topic-foto, de Alpine A110. Het tweede element is het merk Willys.

Willys kennen we voornamelijk van de Jeeps die groot werden in de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen zochten een auto die over de moeilijkste terreinen zou kunnen rijden.

Willys Interlagos Berlineta 1966

Willys Interlagos Berlineta 1966

Maar het merk deed meer. Na de oorlog bouwde Willys ook de Alpine A108 onder licentie in Brazilië, die daar door het leven ging als Willys Interlagos. Het feit dat deze AW 380 Berlinetta dan ook iets wegheeft van diens opvolger, de A110, maakt de cirkel rond.

Terug naar het heden en fabrikant Maggiora, die het idee heeft opgevat om de AW 380 in een oplage van 110 stuks te bouwen met een 3,8-liter zescilinderboxer biturbo van Porsche, die 610 pk en 830 Nm moet opleveren.

AW380 retro A110_3

Dat zou dan zorgen voor prestaties als een top van 340 km/u en een 0-100 km/u in 2,7 tellen.

Schakelen gaat handmatig met flippers via een zesbak en keramische remschijven moeten de boel veilig tot stilstand brengen.

Dankzij het power-to-weight ratio zit de auto op het niveau van een Corvette Z06, aangezien de AW 380 rond de 1450 kilogram zit.

AW380 retro A110

En wat moet dat allemaal kosten? De AW 380 krijgt een vanaf-prijs van maar liefst 380.000 euro! En daarmee nestelt Maggiora/Willys zich tussen de Ferrari’s en Lamborghini’s. En toch zou er al een auto zijn verkocht na de bekendmaking in Bologna, waar de supersportwagen tot 14 december tentoon wordt gesteld.

Laat staan dat de AW 380 ruim een ton duurder is dan het origineel, de 911 waarvan de motor wordt geleend.

Maar ik had al gezegd dat er weer een ‘gelukszoeker‘ was op gestaan, toch?

bron: AutoWeek.com

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s