Puritalia 427

Op de valreep van het jaar 2014 zien enkele Italianen de kans om uw scribent weer eens te vermoeien met de zoveelste poging om een ‘topmerk‘ neer te zetten.

Na supersportwagens uit Brazilië, België, de Filipijnen en Polen hebben we weeral een groepje mensen dat een greep uit het verleden willen doen. Eerder kwam de Italiaanse Maggiora met twee retro-elementen voor haar supercar.

Een groepje Shelby Cobra-fansis al sinds 2012 bezig met de ontwikkeling van hun Puritalia 427, een compacte roadster met een dikke V8 aan boord gebaseerd op de AC Cobra die begin jaren 1960 door de Amerikaan Carroll Shelby werd ontwikkeld.

Shelby gebruikte de AC Ace en lepelde daar een enorme Amerikaanse Ford V8 in en ‘the rest is history‘. Tot op de dag van vandaag vinden de Amerikanen dat het een Amerikaanse auto is, terwijl de Engelsen het als een Britse auto beschouwen.

ac cobra

De mensen achter de Purialita 427 blijven met een 445 pk sterke 5,0 liter V8 afkomstig van Ford, dicht bij het originele configuratie van hun grote voorbeeld.

De auto zelf zou slechts 1150 kilogram op de schaal moeten brengen, wat via een handgeschakelde zesbak voor grootste prestatie’s moet zorgen.

Volgens Puritalia gaat de 427 in 2016 in productie voor een verwachte prijs van 180.000 euro exclusief belastingen. Er zou niet meer dan 427 roadsters worden gebouwd, daarna wil Puritalia zich focussen op de ontwikkeling van een GT met hybrideaandrijving.

Deze gaat GTQ heten en moet in 2018 op de markt komen. Maar ik moet eerst nog zien of deze moderne interpretatie van de Cobra 427 überhaupt op de markt komt.

Men heeft wel een video van de auto gemaakt of laten maken, dus er is i.i.g. minstens een rijdende auto.

En of men zal vallen voor de combinatie van een voorkant van een New MINI en de achterkant van een Jaguar XJ, dat zal de tijd uitwijzen…

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s