seven dangerous days

Elke jaar rond Oud & Nieuw zijn er allerlei festiviteiten in Thailand en aangezien de Thai wel van feestjes houden, wordt er veel gegeten en gedronken. Deze periode wordt de ‘Seven Dangerous Days‘ genoemd.

Alleen al op nieuwjaarsdag, de derde dag van de Seven Dangerous Day’s, waren er 604 ongelukken waarbij er 60 doden en 625 gewonden vielen.

Nu de nieuwjaarsvakantie in het land voorbij is, kan er een trieste balans worden opgemaakt. 341 verkeersdoden en ruim 3000 gewonden.

Gek genoeg dat een daling ten opzichte van het vorig jaar. Toen vielen er 365 doden in het verkeer te betreuren bijna 3400 gewonden. Op de laatste dag kwamen er toch nog 39 mensen om het leven in het Thaise verkeer, maar dat is flink minder dan de voorgaande jaren.

Ondanks alle pogingen van verschillende Thaise regeringen om het aantal doden tijdens de Seven Dangerous Days terug te brengen, blijven de cijfers nagenoeg rond de 350 doden in zeven dagen hangen.

Verbod op alcoholverkoop langs de weg, betere voorlichting; het mag allemaal niet baten. De Thai blijft vermoeid, beschonken en/of gedrogeerd achter het stuur stappen.

De volgende Seven Dangerous Days is rond Songkran, het Boeddhistisch Nieuwjaar. Dat wordt gevierd rond 13 april.

Maar ook in de tussentijd blijft het oppassen in het Thaise verkeer…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Santi schreef:

    Ik heb er jaren met veel plezier rondgereden reed dagelijks in Bangkok vooral Sukhumvit en omgeving altijd leuk.Ook de ritten naar het platteland gewoon een avontuur.Weet nog goed dat ik net mijn oldtimer Mercedes had laten spuiten en een motorrijder reed langs mijn zijkant en trok een diepe kras over de hele zijkant.Helaas; meneer had geen geld om de schade aan mijn dure auto te betalen.

  2. Frits schreef:

    Ben er 2x op vakantie geweest en beide keren met een rondreis en er was van alles veranderd in de jaren er tussen alleen het verkeer is het zelfde gebleven, agenten zijn corrupt er word meer gecontroleerd op drugs dan op drank en je hebt een papiertje dat rijbewijs heet maar niks voorsteld, dus voorlopig zie ik er niks veranderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s