Corvette C2
Peter Max was geen autoliefhebber, maar kocht ruim 25 jaar geleden toch een collectie van Chevrolet Corvettes. Alleen deed hij er niets mee…

De collectie bestaat uit een exemplaar van elk productiejaar tot 1989.

Peter Max wilde zichzelf promoten als kunstenaar door de auto’s in verschillende fantasievolle uitingen te beschilderen.

Alleen dat is nooit gebeurd.

In plaats daarvan bleef de collectie opgeslagen in New York City gedurende kwart eeuw, en louter om stof te verzamelen.

Gelukkig komt daar verandering in omdat de auto’s nu een nieuwe eigenaar hebben, die een echte liefhebber is en elke Corvette weer wil laten rijden.

Peter Max had de collectie gezien bij een autoshow in 1990. De man verklaarde dat hij de auto’s wilde kopen voor zijn eerder genoemde plan en dat de eerdere eigenaar van de collectie, een zekere Dennis Amodeo, een deel van de opbrengst bij een eventuele verkoop zou krijgen.

Corvette collection

Waarom Peter Max zijn plan voor de Corvette-collectie nooit heeft uitgevoerd blijft een beetje een mysterie.

In 2010 sprak hij nog over het uitbreiden van de collectie tot 50 stuks. Dus Max zou dan er 14 jaar over doen, aangezien er telkens een auto per productiejaar zou worden gekocht.

Misschien was het de enorme hoeveelheid werk die nodig was, omdat de kunstenaar de auto’s zo lang liet stil staan. Bij sommige van de auto’s, zoals de modellen tussen 1974 en 1984, zouden de kosten van een restauratie de waarde van het voertuig flink overstijgen.

En toen kwam Peter Heller in beeld. Peter Max had hem benaderd om een nieuwe opslagruimte te vinden voor zijn collectie. Heller besloot in plaats daarvan om meteen maar de 36 Corvettes te kopen.

Voor welk bedrag de auto’s zijn overgenomen is onbekend, evenals of Amodeo een deel van de opbrengst heeft ontvangen zoals vermeld in de oorspronkelijke deal tussen hem en Peter Max.

Een deel van de auto’s kon met een relatief eenvoudige restauratie meteen de weg op, en Peter Heller is van plan om zelfs het meest aftandse auto weer tot leven te brengen.

bron: Yahoo-auto

Peter Max Corvette Collection to be Restored

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s