pirelli

Pirelli-motorsportdirecteur Paul Hembery komt met de voorspelling dat de auto’s van het komende seizoen wel eens sneller zouden kunnen zijn, dan de laatste generatie 2.4L V8-auto’s.

Als topman van de officiële bandenleverancier kan Hembrey van elk team de recentste ontwikkelingen op de voet volgen. Vooral het rubber dat de Italianen voor de sport hebben bedacht zal flink bijdragen aan snellere rondetijden.

De nieuwe V6-turbomotoren zorgden weliswaar voor een hogere topsnelheid, maar de auto’s waren wel trager in de bochten waardoor de rondetijden toch hoger uitvielen dan in 2013.

Pirelli introduceert nieuwe bandencompounds voor het F1-seizoen 2015 en volgens Paul Hembery zullen de wagens twee á drie secondes per ronde sneller zijn.

De eerste droge kwalificatie van 2014 was in Bahrein, en daar was de pole van Nico Rosberg zo’n negen tiende trager dan die van 2013.

Het kwalificatierecord werd in 2004 neergezet door Michael Schumacher en die rondetijd was nog eens ruim twee seconden sneller dan de tijd van 2013.

Als de voorspellingen van Hembery kloppen, dan zou de rondetijd van dit jaar wel eens in de buurt kunnen komen van het record.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s