spyker fabriek

Eind vorig jaar schreef ik nog dat Spyker na jaren goochelen met cijfers en aandelen door Victor Müller nu eindelijk failliet was. De rechtbank had per 18 december het faillissement uitgesproken, nadat een overbruggingskrediet het bedrijf niet op tijd bereikte.

Maar op het nippertje kwam het alsnog ‘goed’ met die overbruggingskrediet!

Müller kende nog een investeerder die een bedrag van 4,3 miljoen euro wilde witwassen…pardon, investeren. Dat geld zal worden gebruikt voor de lopende kosten over de maanden december, januari en februari.

Eveneens zouden de vorderingen van het Zweedse Saab worden afgekocht.

Door de investering zit Spyker weer in surseance van betaling, dus draaide de rechtbank het eerder uitgesproken faillissement terug.

Victor Müller reageerde uiteraard zeer blij en liet in een verklaring weten dat men binnen enkel weken ook de surseance van betaling-status achter zich te kunnen laten.

En de plannen om –nu eens eindelijk– zwarte cijfers te produceren zijn er niet minder ambitieus op geworden. Zo moet Spyker worden omgevormd tot fabrikant van elektrische auto’s. Daarvoor wil ceo Müller een samenwerking aangaan met een Amerikaanse producent van elektrische vliegtuigjes.

Tevens wordt het productierijp maken van de B6 Venator hervat. De Venator die gebaseerd is op de Duitse Artega GT die in 2012 failliet ging.

Overigens zal Spyker deze auto niet zelf gaan bouwen, want er is geen operationele faciliteit meer. In plaats daarvan zal een ‘derde grote partij’ dit gaat doen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s