taxi

Mocht u wegens zaken vaak in Zuid-Korea vertoeven en drinkt u daarbij graag stevig mee met uw Koreaanse collega’s na gedane zaken? Zorg er dan voor dat u niet overgeeft in de taxi terug naar het hotel!

Want ze zijn het zat! De heren –het zijn vrijwel allemaal mannen– taxichauffeurs worden er ziek [sic..] van om de kots van de zoveelste zuiplap op te ruimen.

Het is voor andere, nietsvermoedende passagiers ook geen pretje om in een stinkende taxi te stappen. Laat staan voor de chauffeur die in de stank moet blijven rijden. Onderzoek wees uit dat liefst 42,5% van de chauffeur met dergelijke onsmakelijke toestanden te maken heeft gehad.

Daarom zijn er maatregelen genomen en ze zijn niet bepaald mals.

De Taxi Logistics Division en Seoul Private Taxi Association zijn nu eens geen rivalen, maar werkten samen om een boete op te leggen aan passagiers die hun maaginhoud niet binnen kunnen houden.

En die boete is hoog, ruim 115 euro dient men dan te betalen –exclusief de reguliere ritprijs– om de ondergekotste auto schoon te laten maken. En wie niet wil voldoen aan de boete zal als wanbetaler voor de rechter worden gesleept, gelijk aan mensen die brandstof tanken zonder te betalen.

Trouwens, voor de gemiddelde Europeaan of Afrikaan is er niet zo veel aan de hand. Tenzij u een zwakke maag heeft, drinkt u menig Aziaat makkelijk onder de tafel.

Maar een extra waarschuwing is mooi meegenomen, niet waar?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s