scooter2_thailand

En wederom wordt er op een pijnlijk harde manier bevestigd dat het verkeer in Thailand ronduit levensgevaarlijk is. Een echtpaar uit Nederland kon maar kort genieten van hun welverdiende rust.

Arie en Maria Meulstee zijn dinsdag omgekomen bij een verkeersongeluk in Cha Am. Cha Am is een district in het zuidelijke gedeelte van de provincie Changwat Phetchaburi, in centraal Thailand.

Het gepensioneerde stel verbleef nog niet zo lang in Cha-Am en waren van plan om terug te keren naar Nederland, naar hun woonplaats Harderwijk.

Het verkeersongeluk waarbij ze betrokken waren vond plaats in Cha-am, ter hoogte van Springfield Beach.

Arie Meulstee bestuurde de motorfiets op de hoofdweg en Maria zat achterop. Hij wilde rechts afslaan, stond voorgesorteerd en reed langzaam naar rechts.

Een blauwe Toyota kwam met zeer hoge snelheid aanrijden en kon het stel niet meer ontwijken. Maria was op slag dood. Arie was zwaargewond maar overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Kijkend naar het filmpje moet ik toch concluderen dat de bestuurder van de Toyota hun MOET hebben gezien! Maar anticiperen staat niet in het Thaise [verkeers]woordenboek, kennelijk.

Het ongeluk is van het begin tot einde gefilmd eerst door de beveiligingscamera van een tankstation aan de overkant en later door de politie. Deze video kunt u onderaan het artikel bekijken.

Helaas nogmaals een bevestiging hoe gevaarlijk het verkeer in Thailand is. Eén moment van onoplettendheid en het kan afgelopen zijn.

Aan je rijbewijs en gezond verstand heb je zo goed als niets aan in het Thaise verkeer.

Je kunt beter gewoon ogen in je achterhoofd laten zetten…

bron: Thailandblog.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s