ecu

De moderne auto wordt steeds voller gepropt met elektronica. Voornamelijk met computers en die hebben op hun beurt weer software nodig. Dus laait de strijd tussen bedrijven op die voorheen niets of weinig met elkaar hadden.

Uw scribent is er geen fan van. Ik rij het liefst in een echte auto, in plaats van een computer op wielen. Toch is er geen ontkomen aan, zeker niet omdat ik redelijk gecharmeerd ben van de Tesla Model S [om niet te zeggen de P85D versie].

Software speelt een steeds grotere rol spelen in auto’s, dus is het niet zo gek dat het bedrijf zo graag wat mankrachten wil van grote computerbedrijven. Zo zijn er tablets in de Tesla’s te vinden die als dashboard fungeren.

tesla-model-s-inter_2

Bloomberg sprak ook met een aantal anonieme ex-Apple-medewerkers. Zij zeggen de overstap gemaakt te hebben omdat Elon Musk ze doet denken aan Steve Jobs bij Apple, en dat de auto’s van Tesla Motors erg veelbelovend zijn.

Dat is een waarheid als een koe. Zelf heb ik ook een -Engelstalig- CV achtergelaten bij Tesla, want veel meer dan Renault timmeren de Amerikanen daadwerkelijk aan de weg qua elektrisch rijden.

Renault heeft haar Zoe, maar hoe vaak zie je er een op weg? Het helpt niet dat de Zoe in de Nederlandse praktijk maar 120 tot 140 kilometer op één batterijlading kan rijden.
Een grotere Tesla Model S haalt dan al bijna 400 kilometer [60 kWh versie].

Overigens slaat Apple terug met een bonus van 250.000 dollar en een salaris dat 60 procent hoger ligt, om het personeel van Tesla te verleiden. Maar vooralsnog zonder veel succes, zo claimde Elon Musk.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s