James Robertson walks 21 miles every day to his factory job

Stel u eens voor dat u op pakweg 32 kilometer afstand van uw werk woont. De meeste mensen zouden de auto of motorfiets pakken. Of met het openbaar vervoer gaan. James Robertson ging [grotendeels] lopend naar het werk.

De Afro-Amerikaan zou zich gedwongen tot een dergelijk drastisch besluit omdat het OV niet toereikend was. Het gevolg was een woon-werk rit van liefst vier uur over een afstand van slechts 34 kilometer tussen Detroit en Rochester Hills. Daar werkt de 56-jarige voor tien dollar per uur in een fabriek.

Minimaal 7 mijl of 11 kilometer moest de man dagelijks afleggen tussen tussen bushaltes in. Simpelweg omdat niemand op het idee kwam op een buslijn tussen de twee steden op te zetten.

Een gevolg van het autorijke verleden van Detroit. Omdat iedereen alles met de auto deed, was er dan ook geen noodzaak om te investeren in een goede openbaar vervoersysteem.

Dat wreekt zich nu in de barre tijden. De grote autofabrieken zijn vertrokken naar elders, meestal Mexico of China en een grote groep mensen heeft hun auto de deur uitgedaan. Niet vanwege de belastingen –Amerika kent geen MRB en benzine kost amper 70 cent per liter– maar omdat men vaak geen geld had om een defect aan hun voertuig te repareren.

Ook de autoverzekering is niet mals in Detroit en omgeving, waar een simpele WA al 5000 dollar moet kosten. Het hoogste van heel Amerika!

Zo ook James Robertson die tien jaar gelden met een kapotte Honda bleef zitten en toen maar lopend naar zijn werk ging.

James Robertson gets his Ford Taurus from a cardealer

Zijn verhaal werd opgepikt door de mainstream media en in korte tijd werd er via een online liefdadigheid programma 50.000 dollar opgehaald. Sterker, de teller zit nu op een dikke 300.000 dollar!

Dat was nog niet alles! Verschillende autodealers boden Robertson gratis gebruik van een auto aan. Robertson koos uiteindelijk voor een Ford Taurus. “It’s simple on the outside and strong on the inside – like me.”

En sterk, dat is deze man zeker! Bekijk de video via de link!

Bron: YahooAuto

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s