Manor Marussia auction

Enkele dagen geleden schreef ik hoe de Formule 1 teams Manor/Marussia buiten de deur werkten. Officieel omdat er onduidelijkheid was rondom het eigendom van de renstal, maar Bernie Ecclestone zei gewoon dat het om geld ging.

Voormalig teambaas Giancarlo Minardi van het gelijknamige team dat van 1985 tot 2005 aan Grands Prix deelnam, is er niet over te spreken. Volgens de Italiaan is de zogeheten Strategy Group haar boekje te buiten gegaan.

Minardi verwacht dat de afwijzing, onder andere door Force India, terug zal komen als een boemerang.

Al in de seizoenen 1996 en 1997 wees Minardi op het belang van de kleine teams. Sindsdien is er minder naar de man geluisterd. Daardoor zijn er veel minder stoeltjes en kunnen talenten niet bij een minder team het vak leren.

Via Minardi zijn coureurs zoals Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli en Mark Webber begonnen. Zoiets is tegenwoordig nauwelijks meer mogelijk.

Immers is de grid nu veel kleiner geworden, zo stelt de oud-teambaas.

Dat betekent eveneens dat er zich nu een situatie voordoet, waarbij een team met een groter budget én ambitie, nu een rode lantaarn-drager kan worden.

Minardi wees daarbij nadrukkelijk naar Force India die nog altijd niet kunnen aangeven wanneer zij aantreden met de VJM08 voor 2015. Maar ook Lotus en Sauber zouden de ‘nieuwe Caterham en Marussia‘ kunnen worden.

Een logische gedachte, want iemand moet de laatste zijn. Alleen is het in de sport zo dat wie vaak als laatste over de streep komt, ook minder aantrekkelijk wordt voor de sponsors.

En wat te denken van fabrikanten? Deze zijn doorgaan niet al te geduldig om jaren te werken voordat het succes komt. Dus zullen Sauber, Lotus en Force India er alleen maar op achteruit kunnen gaan.

En voor 2016 hoeven ze niet aan te komen met een chassis van 2015…en daar is de boemerang.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Cornelius schreef:

    Misschien dan toch maar 3 auto’s per team, maar dan verplicht? Krijgt jong talent meer kansen en is de startgrid goed gevuld…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s