Vega Sri Lanka
Ladies and Gentlemen, we have another contender!”

Dit keer gaan we ‘op reis’ naar Sri Lanka waar het bedrijf van Harsha Subasinghe, een ‘elektrische Lamborghini‘ op de markt wil brengen.

De ondernemer werd rijk met zijn bedrijf Code Gen International dat zich toelegt op gespecialiseerde software voor de reis- en toerismesector.

Subasinghe verzamelde 25 experts op het gebied van automotive, elektronica en software en begon per april 2014 aan een concurrent voor onder andere de Technicar Lavinia. Maar ook een DC Avanti uit India werd genoemd, al was het omdat deze uit dezelfde regio komt.

Met 900 paardenkrachten en een topsnelheid van 240 kilometer per uur is de auto absoluut heel wat sneller dan haar Indiase tegenhanger. En reëler dan de Lavinia want die bestaat nog steeds alleen maar in een computer en enkele fantasievolle hoofden.

Vega Sri Lanka

De auto is helemaal opgetrokken uit carbonvezel en weegt slechts daardoor 1.360 kilo. Twee elektrische motoren drijven de auto aan. LiFePO4 Lithium-accu’s moeten die alles draaiende houden.

De vergelijking met de Tesla Model S P85D[ual] komt dan bovendrijven. Deze ‘Vega’ is in ieder geval een hele hap duurder dan de elektrische Amerikaan, met een prijskaartje van 400.000 US-dollar of ca. 350.000 euro!

Wat deze onderneming –voor mij–  een stuk sympathieker maakt, is dat het de oprichter niet alleen maar om wilde ideeën, luchtfietserij of een hang naar kunstmatige status gaat. Als trotse Singalees wil Harsha Subasinghe ook laten zien waartoe het Sri Lankaanse bedrijfsleven in staat is.

Toch wordt de productie van de auto een hele uitdaging, want niet alle gereedschappen en grondstoffen voor de bouw van de supersportwagen zijn op het eiland aanwezig.

Qua uiterlijk doet de auto inderdaad denken aan een [experimentele] Lamborghini, hoewel ook de gelijkenis met de DC Avanti behoorlijk treffend is.

Wel zullen zien of Elon Musk [Tesla’s ceo] er een Aziatische concurrent bij krijgt.

Bron: ceylontoday.lk

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s