Lotus E22

Het team van Lotus Genii heeft met de eigenzinnig ogende E22 een zeer moeilijk jaar achter de rug. Maar in plaats van dat er louter met de vinger gewezen wordt naar de Renault motor, durft men ook naar zichzelf te kijken.

Gerard Lopez vertelt: “We hebben met de E22 de zaak te agressief benaderd. Daardoor reageerde de auto te vaak op een totaal onvoorspelbare manier, zodat onze coureurs hun handen vol hadden aan de auto.”

Met de E23 hebben we ons nu gericht op een evenwichtige balans voor de auto, zodat Romain en Pastor zich snel thuis zullen voelen in de auto. Mer de E22 hebben we ons te veel gericht op een zo hoog mogelijke topsnelheid.”

Toch steekt het een en ander nog steeds bij de topman: “Het hielp inderdaad niet dat Renault zich louter richtte op Red Bull Racing en ons daarmee in de steek liet. Het was nuttig(er) geweest als men zich niet enkel had gericht op één team.”

Voor het komend raceseizoen liggen er Mercedes-krachtbronnen achterin de Lotussen. En de verwachtingen zijn toch hooggespannen, daar men wil concurrenten met Williams.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s