McLaren_Honda MP4 - 4

McLaren_Honda MP4 – 4

Toen Honda terugkeerde in de sport, wisten de Japanners exact wat zij wilden. Namelijk een topcoureur in de auto voorzien van hun krachtbron.

En zo is de Spanjaard Fernando Alonso terug bij McLaren, want Honda koos voor de Britten om vanaf seizoen 2015 weer een gooi te doen naar het WK.

Pardon, Honda wil het WK winnen. Niets geen ‘stapsgewijze ontwikkeling‘ zoals die andere gigant Toyota deed van 2002 tot 2009.

Ondanks de zeer grote investeringen, zowel in de vorm van budget als faciliteiten, wist Toyota nooit een Grand Prix te winnen. Het team behaalde in de acht jaren dat het actief was 3 pole-positions en 13 podia.

Honda gruwelt van een dergelijk scenario en hoopt met het aantrekken van Alonso dat zijn sneller en meer successen zullen behalen.

Alonso Button Magnussen 2015

Echter, Alonso zal volgens sommige insiders een flinke kluif hebben aan de Brit Jenson Button.

De 35-jarige Brit kreeg de voorkeur boven rookie Kevin Magnussen, die nu derde rijder is. Een flink gelag voor teambaas Ron Dennis die de Deen liever naast de Spaanse kampioen had gezien.

Maar John Watson, die tussen de jaren 1979 en 1985 vier maal zegevierde voor McLaren, meent dat Alonso andere koek is vergeleken met Magnussen of zelfs Hamilton.

Tijdens de kwalificaties zal er een groot verschil tussen Alonso en Button ontstaan, zei John Watson tegenover GPUpdate.net. “Jenson kan de wagen niet zo consistent laten werken tijdens de kwalificaties. Alonso kan en zal dit wel doen.”

Maar Button is toch niet geheel kansloos volgens de Noord-Ier: “Jenson is een slimme rijder en een teamspeler. Zijn jarenlange ervaring is een enorme troef.”

Maar Watson ziet het somber in voor Button, als deze zijn kwalificatie-snelheid niet kan verbeteren.

Voorlopig is die snelheid wel het laatste waar de twee coureurs zich zorgen om maken. De Honda kampt met veel problemen, en wellicht is de MP4-30 te extreem ontworpen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s