Felipe Massa

Felipe Massa

Na kritiek van onder andere Jean Todt en Jacques Villeneuve meent ook Felipe Massa zijn zegje te moeten doen over Neerlands toptalent Max Verstappen.

Massa gaat daarbij zover dat hij liever had gezien dat de nieuwe regels voor de superlicentie met terugwerkende kracht ook voor de 17-jarige zoon van Jos Verstappen had gegolden. Het gros van de kritiek gaat over het feit dat Max Verstappen na slechts één jaar in een eenzitter al Formule 1 gaat rijden.

Begrijp mij niet verkeerd. Max is een fantastisch talent, maar hij beheerst qua bepaalde aspecten van het racen met een Formule 1 auto niet optimaal om straks van start te gaan in Melbourne.”, zo begon Massa tegenover Crash.net.

Hij is zo jong dat hij niet eens een rijbewijs heeft. Ja, Max is zeer snel maar de sport gaat niet alleen maar om de snelheid. Ervaring telt dubbel in de Formule 1, en ik hoop niet dat hij al snel betrokken raakt bij ongelukken of andere problemen.”

Maar voor de verandering steekt de Braziliaan zijn -half- de hand in eigen boezem: “Toen ik in 2002 mijn debuut maakte was ik 20 jaar en zelfs toen kwam de Formule 1 te vroeg voor mij. Het was beter geweest om nog een jaar ervaring op te doen.”

Massa wijst ook op het bestaan van de GP3 en GP2. “Waarom hebben we anders promotionele klassen zoals de GP3, als een jonge coureur meteen uit de karts in een Formule 3 komt en daarna Formule 1 mag rijden?”

Wat jullie? Is Massa een zeur of heeft hij een punt?

Zelf vind ik hem een oude zeur aan het worden. Senna, Prost, Mansell of Kimi Räikkönen sloegen ook de toenmalige Formule 2, F3000 of GP2 over. Kimi Räikkönen kwam zelfs vanuit een Formule Renault 2 liter!!!

Verder kan het best zo zijn dat Felipe Massa op 20-jarige leeftijd er niet klaar voor was, maar kijk naar de Ferrari-jaren waarin hij als een ‘Droopy’ achter Fernando Alonso aan reed en je snapt dat Massa zelf niet bepaald een toptalent was.

Verder kent Massa Max Verstappen niet en weet hij niet hoe de jongeling doet en denkt.

Mijn oordeel: Als je snel genoeg bent, dan ben je er wel klaar voor.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Knelisgeeftgas schreef:

    Hij vergelijkt wellicht zijn eigen carriere te veel met die van Max Verstappen. Na 9 jaar karten heeft hij nog 3 jaar nodig gehad (formule Chevrolet, formule Renault en formule 3000) om tot de F1 door te dringen. Natuurlijk is Verstappen erg jong, maar in zijn eerste F3-jaar boekte hij al 10 overwinningen (van de 20 races). Hij heeft kortom opvallend veel talent en racen in de F3-klasse is wellicht nog wel heftiger dan in de F1. Verder wordt hij optimaal voorbereid en heeft hij ook in de F1-tests laten zien dat hij er klaar voor is. Verwacht geen wonderen in het eerste jaar, maar het lijkt er op dat we hier te maken hebben met een natuurtalent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s