Manor Marussia auction

‘Flipje’ Massa is op dreef met zijn mondje. Eerst had de Braziliaan, wiens carrière werd gered door Sir Frank Williams, kritiek op Max Verstappen. Nu waagt Felipe zich aan uitspraken over de racegekke mensen achter Manor Motorsport.

Zo meende Massa als een soort ‘expert’ dat de nieuwe regels voor de superlicentie met terugwerkende kracht ook voor de 17-jarige zoon van Jos Verstappen had moeten gelden. Waarschijnlijk is het de man ontgaan dat Verstappen jr. veel meer reed dat Massa zelf deed in zijn jonge jaren voor de F1, terwijl Massa op 20-jarige leeftijd kennelijk nog niet volwassen genoeg was om Formule 1 te rijden voor Sauber.

Nu neemt Massa het team van Manor Motorsports op de korrel. Hoewel Williams eerder aangaf de komst van het team te ondersteunen, lijkt Felipe Massa minder overtuigd te zijn. Hij zou graag meer auto’s op de baan willen zien, maar het is volgens de Williams coureur beter om een team niet toe te later als deze te langzaam is.

felipe-massa_1106383c

Als je een auto hebt die tien seconden langzamer is dan de rest, kun je dat beter niet hebben.”, zo huilt Massa.

Dus deze zogenaamde ervaren coureur weet niet dat in de jaren 1990 de F1-auto’s in de achterhoede soms inderdaad werkelijk tien seconden langzamer waren? En toen reden er een stuk of 30 auto’s rond op de baan! 10 jaar geleden reden teams als Minardi en Jordan ook rond op 6 seconden van de rest. En toch riepen ze veel sympathie op bij menig F1 fan, omdat het echte fans van de sport waren. Net als die lui van Manor Motorsport nu.

En pakte Manor –destijds nog Marussia geheten– niet twee punten in Monaco? Ze waren zelfs in staat om Sauber van tijd tot tijd lastig te vallen!

Derhalve een onnodige en vooral nutteloze opmerking van de Braziliaan die zich beter kan concentreren op zijn teamgenoot Bottas, die vorige jaar de ene na de andere podiumplaats pakte terwijl meneer Massa aan het schutteren was.

En als een andere auto ‘te langzaam‘ is, dan haal je hem toch gewoon in? Of ben ik nou gek?

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s