Countache replica

Een echte Countach is een prijzige aangelegenheid. Niet alleen de aanschaf is [zelfs tweedehands] gepeperd, ook het onderhoud kan je beurs helemaal leeg trekken. En dan lijkt een replica een leuk alternatief?

Vaak moet je het dan doen met een zeer slechte interpretatie omdat de verhoudingen niet kloppen. Zo’n Pontiac Fiero of Toyota MR2 is toch een stuk korter en smaller.

Deze man heeft dat opgelost door zelf een buizenframe te [laten] maken, zodat de buitenmaten kloppen. Echter ging het al gauw mis zoals op de foto is te zien. Zo is het dak veel te laag en de voorkant staat weer te hoog. Vermoedelijk woont de verkoper in een gebied vol met verkeersdrempels.

Het vergelijking een foto van een echte Countach. U ziet het verschil qua voorkant en met name de zijruiten.

Lamborghini_Countach_LP400S_(S2)_front-1981

Onder de motorkap vinden we een 4.0-liter V8 van Rover, gekoppeld aan de Renault UN1-bak. Dit geheel zou goed voor 350 pk, dus je kunt er ongetwijfeld lekker mee scheuren. Raar is wel dat de motor origineel amper 200 pk levert?

Verder zijn er hier en daar originele onderdelen gebruikt en is ook het rubber overeenkomstig met ‘het echie’. Dus nieuwe bandjes halen zal niet goedkoop zijn. Een beetje raar, want juist de lage kosten maken een replica aantrekkelijk.

Met 61.500 euro is de auto naar mijn mening veel en veel te duur. De verhoudingen kloppen niet, de motor is twijfelachtig en voor 60K koop je veel leuks wat sneller is. Bijvoorbeeld een Ferrari Mondial vanaf 30.000 euro, waarbij je dan meteen geld achter de hand hebt voor de driejaarlijkse grote beurt van dik 3500 euro. Iets moderner is een Ferrari 360 Spider voor 59K.

Meer keuze en/of bedrijfszekerheid? Porsche, en dat wordt de keuze heel groot. Van 911 tot Cayenne [vanaf 15000 euro voor een model uit 2003!].

Toch meer weten over de nep-Countach? Hier vindt u de advertentie.

Bron: Autoblog.nl/Marktplaats.nl

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s