marussiaF1_pits

Dromen zijn er om te worden nagejaagd of om er tenminste naar te streven. Met de toegenomen betrokkenheid bij Manor F1 is er een droom van Stephen Fitzpatrick uitgekomen.

De Brit die naar eigen zeggen een gepassioneerd Formule 1-fan, hadden aanvankelijk plannen om een Formule E team te ondersteunen. Dat paste ook prima bij zijn bedrijf Ovo Energy, een prijsvechter in de energiebranche.

Maar de Formule 1 bleek te verleidelijk en Stephen stapte in de mallemolen rond Manor en wist zowaar de storm te beheersen. Met de belangrijkste leveranciers en schuldeisers [oa. Ferrari en McLaren] kwam het tot een overeenkomst, en zie…Manor staat komende weekeinde ook op de grid in Melbourne, Australië.

Vooral omdat Manor onder onder de naam Marussia na vijf jaar vechten eindelijk die felbegeerde WK-punten wist te pakken, maar desondanks toch dreigde te verzuipen liet de liefhebber in Fitzpatrick zijn hart spreken. Hoewel de man er geen filantropische instelling er op na houdt. Om de kosten te beheersen rijdt men met een aangepaste versie van de 2014-auto.

Het team had net haar eerste punten behaald en zouden prijzengeld ontvangen, en toen werd het laatste loodje ze teveel. Het was gewoon niet goed geweest om het daar te laten eindigen.”, zo zei de nieuwe eigenaar van het team.

Al heel lang had ik de ambitie om een Formule 1-team te bezitten, maar had nooit gedacht dat mijn bedrijf nu al succesvol genoeg zou zijn om een dergelijk droom te kunnen betalen.”

bron Foxsport

Melbourne 2014 – Foxsport

Men was erg open en eerlijk over het team, de schuldeisers, en de enorme lijst met uitdagingen die voor ons lagen. Maar alle betrokkenen bewezen hun motivatie, waardoor we de problemen met alle leveranciers die nog geld van ons kregen stap voor stap konden oplossen. Daarna gingen we aan de slag met de FIA en rondom het ontwerp van de auto.”, zo beschrijft de teameigenaar de uitdagingen.

Na zoveel werk wil je dan ook genieten, en dat is ook wat Fitzpatrick van plan is. “Ik ben al mijn hele leven een enorme Formule 1-liefhebber, en ik kijk heel erg uit naar het komende jaar met het team.”

Het is inderdaad wel een moeilijk begin voor Fitzpatrick, sportief directeur Graeme Lowdon en teammanager John Booth. Maar aan hun doorzettingsvermogen zal het niet liggen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s