Hockenheim track

De Grand Prix van Duitsland wordt dit jaar niet verreden. De Duitse promotor en Bernie Ecclestone zijn er niet in geslaagd op tijd tot een akkoord te komen over het bedrag dat moest worden betaald om de race te houden.

Niki Lauda is daar woest over, want als ‘chairman‘ van Mercedes zie hij nu gebeuren dat het team geen thuisrace heeft.

Georg Seiler is in de ogen van de oud-wereldkampioen de grote boeman. Naar verluidt gingen de gesprekken over een bedrag van 12 miljoen euro, terwijl de races op Hockenheim en de Nürburgring al jarenlang stevig verlies lijden.

Het is niet echt de schuld van Bernie of onze [Mercedes, FR] schuld,” zo zei Lauda tegenover BBC 5 Live. “Nurburgring zou voor dit jaar de race houden, maar ze gingen failliet. Dus Bernie probeerde Hockenheim te motiveren om de race over te nemen. Niet dat Seiler erop had gerekend want ze hielden vast aan een tweejaarlijkse planning voor de race.”

1993 German Grand Prix.

Lauda laakte de aandachtsspanne van circuitbaas Seiler voor de fans. “Er zijn races zoals Melbourne, Oostenrijk of Silverstone waar mensen worden vermaakt voor het hele weekend. Dus het is echt de schuld van de organisatoren, met name in Duitsland; ze maken het evenement niet aantrekkelijk genoeg voor het geld dat ze [de fans, FR] moeten betalen om een ​​race te bezoeken.”

De topman van Mercedes AMG F1 verwijt het de promotor dat deze zich louter op de zondag richt, en daarmee vergeet dat een Formule 1 weekeinde begint op vrijdag.

Doch heeft uw scribent zelf een zaterdagtraining op het circuit van Spa Francorchamps bijgewoond en met eigen ogen waargenomen dat het aanbod van Ecclestone wel erg schraal is. Louter Porsche Cup, GP3, GP2 en de Formule 1 is gewoon te weinig om echt geboeid te blijven aan toeschouwer…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s