pickup diesel smoke funny

De luchtkwaliteit van havenstad Rotterdam zou de slechtste in Nederland zijn. Volgens D66 is de concentratie stikstofdioxine en fijnstof in Rotjeknor veel hoger dan in andere steden. De oplossing? Oude diesels weren uit de stad.

Hoe oud? Slechts acht jaar oude auto’s met dieselmotor! En niet alleen uit de binnenstad of bepaalde stadsdelen, gewoon uit de hele stad als het aan D66-raadslid Samuel Schampers ligt.

Samuel Schampers wilt nu dat B&W haast te maken met een verbod, want hij vermoedt dat het ongeveer anderhalf jaar gaat kosten om zijn achterlijke plan erdoor te krijgen drukken.

Het weren van vervuilende auto’s uit stadscentra is niet nieuw, maar het blijft bizar dat er niet naar de vervuiling van een auto wordt gekeken maar naar de leeftijd.

willemsbrug_bewerkt

Dus mag je straks niet met je Lupo 3L de havenstad in rijden, maar wel met een 5 liter Audi Q7 V12 TDi. Niet alleen bij de PvdA heeft men een gaatje in de hoofd, in heel Duitsland mag je overal komen met een groene sticker als je in een Lupo 3L rijdt, maar in Rotterdam straks niet?

Vervuiling willen tegengaan is begrijpelijk, maar hanteer dan regels die op uitstoot zijn gebaseerd en niet op totaal verzonnen en dus ongefundeerd ‘bewijslast’ als de leeftijd van een auto.

Waarom niet gewoon op Euro-norm selecteren? Zo’n norm is daar toch specifiek voor om aan te geven hoe vervuilend een auto is? Je hebt het dan nog niet eens over het feit dat een bepaalde auto gewoon is goedgekeurd voor de Nederlandse verkeer.

Krijgen de eigenaren van dergelijk auto’s ook een restitutie van de MRB? Want ze mogen niet overal rijden, dus dan krijgen wellicht geld terug? Vast niet!

Kortom, het is niets meer dan een stukje symboolpolitiek waar de burger weer voor mag opdraaien.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s