Senna 1 mei 1994
Hoe zou het zijn? Een 55-jarige Ayrton Senna [São Paulo, 21 maart 1960 – Bologna, 1 mei 1994]? Zou hij een vierde en vijfde titel hebben behaald met Wiliams voordat hij afzwaaide? Zou hij vader geworden zijn doordat zijn toenmalige vriendin Adriane Galisteu hem kinderen schonk?

Zover heeft het niet mogen komen. Op zondag 1 mei 1994 verongelukte de technisch begaafde coureur tijdens de Grand Prix Formule 1 van San Marino 1994 op het circuit van Imola. In zijn vaderland Brazilië werden 3 dagen nationale rouw afgekondigd en zijn begrafenis werd over de hele wereld live uitgezonden.

Na de dood van Senna [en Roland Ratzenberger een dag eerder] maakte de FIA echt werk van de veiligheid van de coureurs. Een van de aanpassingen is de minimale afstand van de bodemplaat tot de grond met behulp van een houten plank. Een tweede verbetering van de veiligheid kwam in de vorm van het sinds 2003 verplicht gestelde HANS system.

Net als het ongeval van Jules Bianchi reageert de internationale autosportbond als het kalf al is verdronken c.q. verongelukt.

En Adriane? Haar leven ging verder. Ze had verscheidene televisie-shows in Brazilië en schreef een boek over haar leven met Ayrton genaamd, “O Caminho das Borboletas” [‘Adriane: My Life With Ayrton’].

Ze is tegenwoordig getrouwd met een zakenman en heeft een zoontje van bijna vijf jaar oud…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s