Fernando Alonso McLaren 2015

Fernando Alonso heeft de eerste medische onderzoeken goed doorstaan en mag nu met het team mee naar Maleisië. Daarmee is overigens niet gezegd dat de Spanjaard ook daadwerkelijk in de MP4-30 mag stappen.

Tijdens de wintertest op 22 februari op het circuit van Barcelona, crasht Fernando Alonso om nog altijd niet volledig heldere reden hard in de vangrail. De Spanjaard raakte bewusteloos en werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

De gevolgen van de crash zorgden ervoor dat hij de openingsrace van zondag 15 maart in Melbourne moest missen. Er zou zelfs even sprake zijn van een boycot door de coureurs, omdat men bang was dat Alonso bewusteloos was geraakt door een schok van het hybridesysteem.

Uiteindelijk gingen alle auto’s gewoon van start, op de wagens van Manor na die niet konden starten wegens softwareproblematiek.

Fernando Alonso is weer ‘geschikt’ verklaard. Zowel zijn korte- als langetermijngeheugen functioneren weer naar behoren en ook zijn reflexen zouden weer 100 procent zijn.

De doktoren hebben hem groen licht gegeven om af te reizen naar het circuit van Sepang, waar zondag 29 maart de Maleise Grand Prix wordt verreden. Het is echter nog niet duidelijk of Alonso ook echt zal gaan rijden, daarvoor moet de 33-jarige Spanjaard donderdag voorafgaande aan de trainingen nog een test van de FIA ondergaan.

Volgens de BBC zou de kans echter behoorlijk groot dat Alonso zondag gewoon achter het stuur zit van de nog altijd gemankeerde McLaren-Honda MP4-30.

 

Bron foto: McLaren.com

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s