pirelli
Naar het schijnt zal de Pirelli-kalender in de toekomst SFW [safe for work] zijn, want Chinese tietjes…

Traditioneel een Italiaans bedrijf, maar nu is Pirelli een Chinese onderneming geworden. Het staatsbedrijf ChemChina neemt de bandenfabrikant over na een eerste stap van 26,2 procent van de aandelen te hebben verworven.

Het is een teken van nieuwe tijden dat niet-westerse economieën met diepe zakken op koopjesjacht gaan en daarbij bedrijven uit de oude wereld opkopen. Zo werd bijvoorbeeld Vredestein enkele jaren geleden door het Indiase Apollo gekocht. ChemChina zal op termijn een bod uitbrengen op de rest van het bedrijf, zo werd vandaag bekend gemaakt.

Voor 1,9 miljard euro de Aziaten al verzekerd van 26,2 procent van Pirelli, dat zij kochten van de belegger Camfin. Camfin, eigendom van de Russische oliemaatschappij Rosneft, Italiaanse banken UniCredit en Intesa Sanpaolo. Met het bod dat wordt gedaan wordt de Milanese bandenfabrikant op iets meer dan € 7 miljard gewaardeerd.

Pirelli telt 38.000 medewerkers die naar verluidt niet hoeven te vrezen voor hun baan als gevolg van de verkoop. Voor hen zou er niets veranderen als het management verzekerd hun werknemers in een brief. Of dat ook geldt voor de deelname aan de Formule 1, was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Met Pirelli kopen de Chinezen nu ook de prestige en de kennis, wat in de toekomst alleen maar in hun voordeel kan werken.

Eerder verschenen van dezelfde auteur in GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s