Raffaele Marciello

De 20-jarige Raffaele “Lello” Marciello zal volgende week vrijdag in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Maleisië zijn debuut maken via Sauber. Eindelijk een reden tot vreugde voor de Italiaanse Formule 1 fans.

De gouden jaren voor de Italiaanse Formule 1 fans liggen pijnlijk ver achter hen: De enige twee wereldkampioenen uit Italië wonnen in de stenen tijdperk van de F1. Nino Farina en Alberto Ascari in de jaren 1950. De coureur uit het laarsvorming land die -het meeste- aanspraak kon maken op het WK-titel, was de charismatische Michele Alboreto in 1985!

De laatste Italiaanse winnaar op het circuit van Monza was Ludovico Scarfiotti in 1966 en de laatste Italiaan die een Grand Prix won heette Giancarlo Fisichella [Maleisië 2006].

In seizoen 2011 stonden er voor het laatst Italiaanse coureurs op de grid: Tonio Liuzzi en Jarno Trulli in Brazilië. Sindsdien was het armoe troef en werd het land van de pasta en pizza in de sport alleen door Ferrari vertegenwoordigd.

Tot nu toe, want Marciello mag in de VT1 het stuur over nemen van de verrassing van Melbourne 2015, Felipe Nasr. De reden laat zich niet te moeilijk raden. Sauber rijdt ook in 2015 met Ferrari-motoren.

De jongeman uit het talentprogramma van Ferrari heeft al wel de nodige kilometer achter de rug waaronder een test in Abu Dhabi voor het rode team.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s