Lyons LM2 streamliner

En weer probeert een klein merk de wereld te veroveren met een ‘droomauto’. Het Amerikaanse Lyons Motor Car is de zoveelste die het gaat proberen, en wel met de zogeheten LM2 Streamliner.

De power wordt geleverd door een V8 [crate-engine] met twee turbo’s. Een vermogen van 1700 pk en een koppel van 2180 Nm moeten garant staan voor een sprinttijd van 2,2 seconden naar de 100 km/h. Deze Streamliner moet ook in 4 seconden van 0-160 km/u kunnen knallen.

De 320 km/u is vanuit stilstand in 11,85 s gepiept, wat waarden zijn die eigenlijk alleen een Koenigsegg Regera enigszins kan bijbenen.

De carrosserie is opgetrokken uit koolstofvezel, wat voor een aangenaam laag gewicht zou moeten zorgen.

De LM2 Streamliner maakt zijn debuut op de autoshow van New York, die op 3 april aan staande opengaat voor het publiek. Lyon Motor Car bestaat nu vier jaar en is, volgens het bedrijf zelf, de eerste New Yorkse autofabrikant in zeventig jaar.

Lyons LM2 streamliner

Oprichter van het bedrijfje is de Afro-Amerikaan Kevin Lyons, die volgens zijn website, eerder ‘from-scratch‘ een replica bouwde van een Lamborghini Diablo. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de LM2 Streamliner volgens dezelfde principes is ontworpen en gebouwd.

Het is mooi dat meneer Lyons zijn droom volgt om nu met een eigen merk te komen, maar de ‘New Yorkse‘ benadering van potentiële klanten zal aardig wat mensen buiten deze stad/staat afschrikken.

Want erg bescheiden klikt het allemaal niet; “The LM2 Streamliner is not only an engineering tour-de-force; it is a masterpiece equivalent to fine art. A hypercar packed with innovative programmable technology, quality, and performance all controlled from a mobile device. It is the new personification of technological convenience and exclusivity.”

Ambitieus, maar wel jammer dat Lyons zelfs in de teaser [zie openingsfoto] spelfouten maakt. ‘An‘ Ultra… en ‘That is‘ of ‘That’s‘.
Hoe serieus moet je dit dan nemen? Helemaal als blijkt dat de Streamliner niet eens een windtunnel van binnen heeft gezien.

En het ontwerp zou zijn tijd tien jaar vooruit zijn, maar wel wordt aangedreven door een lompe V8 met turbo’s? Erg aantrekkelijk oogt het ook allemaal niet.

En dan heb ik het nog niet gehad over het belachelijke vermogen van 1700 pk. Laat staan hoe het een en ander moet worden gekoeld, een altijd terugkerend probleem bij extreem aerodynamische auto’s.

Nee, meneer Lyons doet meer dan wat ik ooit voor elkaar gekregen heb [ook ik droom van een eigen automerk]…maar dit lijkt verdacht veel op luchtfietserij of beter gezegd ‘automobiel wensdenken‘.

De Lyons LM2 Streamliner is en zal zeker geen ‘Game Changer‘ worden…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s