UCC annihilator

Ambitie is goed, zolang je je aan de wet houdt. En bij Ultra Car Company is heel ambitieus. Helaas is dat het enige wat positief is, wat ik kan optekenen over het Amerikaans bedrijfje. En of oprichter Brandon Hinton zich aan de wet houdt, want echt veel is er niet over UCC te vinden op het Internet…

Ultra car Company [UCC]  / Brandon Hinton wilt namelijk een droomauto maken, die volledig customizable is en ook nog eens voor iedereen betaalbaar moet blijven. De supercars beginnen nu weer uit de mouwen van luchtfietsers/fantasten/oplichters te vallen nu de zomer nadert?

De Annihilator is dus volledig naar eigen wens aan te passen. Je kiest zelf welke bumpers, koplampen, motorkap, deuren, enz. worden toegepast. Verder krijgt de auto een ontzettend betrouwbaar motor van 1000 pk en is dat alles ook nog eens gemakkelijk te onderhouden.

Mijn eerste vraag; wat voor een motor? Wordt het weer een ‘crate-engine‘ van GM? Oftewel een Corvette-motor met turbo’s of een mechanische compressor erop geschroefd? Betrouwbaar? Redelijke, maar het onderhoud van een dergelijke motor gaat je wel het een en ander kosten. Maar geen foto of nadere info over het krachtbron…

UCC wil via Kickstarter een miljoen dollar ophalen om de Supercar built 4 21st-century waarheid te maken.

Mijn gedachte hierover, nadat ik vijf minuten van mijn leven had verspild aan een uiterst amateuristische teaser/promofilmpje: “If it looks like a scam and sounds like a scam…it probalbly is a scam.”

Een [1] miljoen? Om echt succesvol een auto te ontwikkelen heb je een veelvoud van dat bedrag nodig. Verder ziet de auto er niet uit. UCC/Hinton heeft niet eens de moeite genomen om met een render [computertekening] van zijn Annihilator te komen.

 

Ultra Car Company Annihilator

Louter een tekening dat gemaakt lijkt te zijn door een 8-jarige ‘ontwerpertje’ met het gratis programma Paint of GIMP, moet dus mensen overtuigen om er geld in te stoppen. Riiight!

Brandon Hinton zit ook op Facebook en dan ziet je een iets wat verlopen man met sluik lang haar, die ‘Six Sigma Lean Manufacturing‘ heeft “gestudeerd” aan de YOLO University?!

Op de Facebookpagina van Ultra Car Company staat telkens dezelfde debiele tekening, en dat terwijl UCC in 2010 zou zijn opgericht.

Toch zijn er drie investeerdersdurfhals…sukkels geweest die tezamen 1010 dollar erin gestopt hebben. Nieuwsgierige mensen kunnen hier klikken naar het Kickstartpagina van Ultra Car Company.

Brandon Hinton staat wat idioterie betreft op grote eenzame hoogte. Dan heb ik nog respect voor de megalomane Dr. Kambiz Youabian en zijn Youabian Puma. Die auto bestaat tenminste echt.

Hell, dan gaf ik mijn geld nog liever aan Kenny Lyons en zijn LM2 Streamliner. Bij wijze van spreken dan…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s