mclaren button maleis

Fernando Alonso wacht geen gemakkelijke taak in Maleisië, als hij vandaag voor het eerst met de McLaren-Honda MP4-30 voor een zo hoog mogelijk startpositie moet strijden in de kwalificatie.

Want een ding staat al vast, de Honda-motor kan niet meedoen om de prijzen. De reden zou zijn omdat de krachtbron minimaal 100 tot zelfs 150 pk tekort komt op Mercedes, zo onthullen de journo’s van F1-insider.com.

De Japanners zijn niet de enige die motorproblemen hebben. De Renault-motor is minstens zo zwak. Red Bull teambaas Christian Horner schatte een vermogenstekort van rond de 100 pk ten opzichte van Mercedes.

Zonder ingrijpende wijzigingen aan het motorreglement is het voor McLaren-Honda onmogelijk om die achterstand gedurende dit seizoen te overbruggen.

Die overtuiging leeft binnen de directie van de Britse renstal. McLaren lijkt zich op te kunnen maken voor opnieuw een verloren jaar, want het team wist de afgelopen twee seizoenen geen enkele Grand Prix winnend af te sluiten.

Een pluspunt zou het chassis van de MP4-30 zijn. In Melbourne was Button een van de coureurs die het snelste door de bochten ging. Nu alleen nog die 150 pk vinden.

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s