pirelli_1

De recente toetreding van ChemChina zal de plannen die de Italianen hebben met de Formule 1, niet veranderen. Zo verzekert mede-aandeelhouder CamFin.

Paul Hembery gaf in Sepang in een persconferentie aan dat Pirelli gecommitteerd zal blijven aan de sport. “Pirelli is betrokken bij meer dan 250 kampioenschappen in 54 landen. De distributie van racebanden is een van de steunpilaren voor het bedrijf. Dat zal onveranderd blijven.”

De beslissing om aanwezig te zijn in de Formule 1 is een zakelijke. We zitten hier niet voor het plezier, maar om dat het een merk-gerichte actie is wat onze klanten overtuigt van ons kunnen. Daar willen wij mee doorgaan.”, zo legt Hembery uit.

Het huidige contract met de FIA loopt eind 2016 af. Verwacht de topman van Pirelli flinke competitie voor de daarop volgende tender?

Ik denk van niet, want ik zou niet weten wie er in staat is om een kampioenschap als de Formule 1 te ondersteunen. De bedrijven zijn er wel, maar het zullen er niet veel zijn. Men zal veel op zich moeten kunnen nemen qua financiën, knowhow, techniek en de sport is onvergeeflijk hard.”, zo lijkt Hembery de concurrentie te willen afschrikken.

 

 

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s