Di Montezemolo

Di Montezemolo

Het gaat goed bij Ferrari. Sneller dan verwacht wisten de Italianen een Grand Prix te winnen, waar men nog veel werk verwachtte. In de media worden ceo Marchionne, teambaas Arrivabene en anderen geprezen om dit resultaat. Dit kennelijk tot ongenoegen van voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo [LdM].

Want wat loopt dit figuurtje te bazelen? Namelijk dat het voormalige management ook credits verdient voor de overwinning van Vettel in Maleisië. Maar wie weet hoe eer- en bemoeizuchtig de ex-preses kan zijn, kan wel bedenken dat de man vooral zichzelf bedoeld.

En wie zou de lofuitingen anders moeten ontvangen? Domenicali werd vorig jaar al vroeg in het seizoen weggestuurd door LdM. Zogenaamd was Stefano vrijwillig opgestapt, maar geen mens die dat geloofde. Daarna kwam Marco Mattiacci de tussenpaus die meteen zijn leven en carrière bij Ferrari in een tranendal zag eindigen.

Zo liet de ceo van de Chrysler-Fiat groep en zelfgekroonde president van Ferrari, Sergio Marchionne weten dat Mattiacci niet bevriend was met Bernie Ecclestone en zelfs de commerciële baas van de Formule 1 tegen zich in het harnas gejaagd hebben met zijn aanpak en eisen. Bovendien had Mattiacci geen steun meer, want LdM was toen al weggejaagd door Marchionne.

Arrivabene is met zijn nuchtere aanpak en houding een verademing gebleken. Dat moet ook uw scribent erkennen.

Toch houdt LdM het blok beton/stalen plaat nog fier voor het gelaat: “De basis voor dit resultaat werd al in februari 2014 gelegd. Degenen die nu aan het roer zitten profiteren van het werk van anderen voor hen.”

Di Montezemolo, thans ceo voor luchtvaartmaatschappij Alitalia, was wel verrast dat er zo snel werd gewonnen met de SF15T.

Ik ben blij. Ja, Mercedes had fouten gemaakt, maar dankzij het voorwerk in 2014 kon Vettel blijven strijden voor de overwinning. Proficiat!”

Begrijpelijk dat de sfeer binnen het team nu een stuk beter is nu dit heerschap is opgedonderd. Man..man..man!

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s