kimi raikkonen seb vettel

Sebastian Vettel is al in zijn tweede race voor Ferrari succesvol gebleken. Dat lukte zelfs zijn grote held, idool en mentor Michael Schumacher niet! Maar wat zijn de neveneffecten van diens overwinning in Maleisië?

Kimi Räikkönen kon er niet veel aan doen toen hij lek gereden werd door Felipe Nasr in zijn Sauber-Ferrari C34.

Gelukkig voor de 35-jarige Fin bleek Nasr’s teamgenoot Markus “IKEA wc-borstel” Ericsson niet in staat zich in te houden in zijn jacht op Hülkenberg in zijn Force India. De Zweed ging veel te ruw in de aanval in bocht 1, kwam op het veile deel terecht en gleed kansloos van de baan. Daardoor werd de safety car het circuit opgestuurd.

Een mazzeltje voor Räikkönen die uiteindelijk op P4 over de streep ging.

Maar dat neemt niet weg dat seizoen 2015 cruciaal is voor Kimi. Vorig jaar werd hij compleet zoek gereden door Fernando Alonso en hoewel de SF15T beter bij de Fin past dan de lastige F14T van 2014, lijkt Vettel het team en de Italiaanse media aan zijn kant te krijgen.

Tevens loopt zijn contract aan het einde van het seizoen af, al had de man aangegeven dat hij graag een vervolg geeft aan zijn Formule 1 carrière.

Vettel heeft nu 40 punten, 3 minder dan de leider in het kampioenschap [Hamilton] waar zijn teamgenoot pas 12 punten heeft gescoord. Accoord, de schuld van de nulscore in Melbourne ligt geheel bij de pitcrew die Räikkönen met een niet goed vastgemaakte wiel weg stuurde.

Maar de concurrentie looft de Fin. Zo was Toto Wolff erg te spreken over de prestatie’s van Kimi. Zeker diens snelheid alarmeerde het Duitse fabrieksteam en zet alles op z’n kop qua strategie.

Maar daar koopt de Fin nu even niets voor nu hij in dit stadium al tegen een achterstand van 28 punten op teamgenoot Vettel aankijkt.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Yeti schreef:

    Sebastian Vettel is al in zijn tweede race voor Ferrari succesvol gebleken. Dat lukte zelfs zijn grote held, idool en mentor Michael Schumacher niet!

    Maar teamgenoot Raikkonen en voorganger Alonso wonnen al bij hun eerste race voor Ferrari. Dat lukte Vettel dan weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s