Carmen Jorda Lotus Genii 2015

Dat zinnetje kwam uit het mooie mondje van meisje Jorda, die sinds februari 2015 is aangenomen als ontwikkelingscoureur voor Lotus Genii. Niet dat Carmen Jorda barst van het talent trouwens.

Erger nog, vorig jaar stapte ze voortijdig uit de GP3-serie en reed de Brit Dean Stoneman tijdens de laatste twee raceweekenden van het seizoen in háár GP3-auto één keer pole, twee overwinningen en één podiumplaats.

Dezelfde Carmen Jorda vindt het dus een ‘geweldig idee‘ dat er een aparte klassement zou moeten komen voor vrouwelijke Formule 1-coureurs. Wie gaat de schade betalen, indien dit mooimeisje een hoop auto’s in de kroepoek gaat rijden?! Zomaar een gedachte.

SusieWolffYDT_2013

Niet dat er geen vrouwen zijn die dat zouden willen. Zo kom je op het lijstje naast Carmen Jorda, Simona de Silvestro, Susie Wolff, Alice Powell en ‘onze’ Beitske Visser tegen die wel Formule 1 zouden willen rijden.

Maar moeten we willen, zo’n aparte klasse?

In principe kan een vrouw gewoon meekomen met de mannen, waarbij uw scribent denkt aan Gaby Uljee die in de Alfa Romeo 156 Cup heel wat haantjes met de snavel door het zand c.q. grind liet ploegen. Dus als een vrouw niet mee kan komen in de Formule 1, dan ligt het eerder aan haar talent –of het gebrek eraan-, dan aan overige fysieke beperkingen.

Beitske Visser - foto: www.beitskevisser.com

Beitske Visser – foto: http://www.beitskevisser.com

Autosport is daarmee een van de weinige sporten ter wereld waarin mannen en vrouwen het tegen elkaar opnemen, want de auto bepaald voor een groot deel de snelheid van een coureur. Zet Susie Wolff in een Mercedes en ook Sebastian Vettel zal haar niet kunnen verslaan als hij nog voor Red Bull zou rijden.

En waarom wel een Formule 1 voor vrouwen? Er zijn zoveel meer mannen die er niet in slaagden om de F1 te bereiken of zich te handhaven…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Eén reactie »

  1. Knelisgeeftgas schreef:

    Een aparte klasse vind ik voorlopig onzinnnig. Komt pas aan de orde als er zo’n stuk of 20 zeer talentvolle vrouwen zijn. Die zou ik zo 1,2,3 nog niet……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s