Alonso Malaysia 2015

Het kwam een beetje vreemd over; beide auto’s moesten voortijdig de strijd staken in Maleisië, toch menen beide coureurs dat er voortgang is geboekt. Maar onder andere Jenson Button verwacht dat het team pas vanaf Spanje punten zal scoren.

De Brit reageerde op de vraag wanneer McLaren weer een gooi kan doen naar zeges: “Dat zal nog wel even duren voordat we daar aan kunnen denken. De volgende stap is om Sauber en Lotus qua snelheid en betrouwbaarheid te achterhalen. Sowieso zullen we in China geen punten pakken.”

Toegegeven, sinds de start van het seizoen heeft de MP4-30 meer ronden afgelegd dan in de gehele wintertest. Dus van een vooruitgang mag men eigenlijk wel spreken. De verwachting van Jenson Button dat men vanaf Spanje in de buurt van de punten zal rijden, is derhalve een reëel punt.

Bij McLaren is men overtuigt van de overstap naar de Japanners. Immers werd McLaren een concurrent c.q. klant van Mercedes dat zelf ook een fabrieksteam op de grid heeft staan, en nu zit Woking op de eerste rij bij Honda.

De voorbereiding van Honda op het seizoen bleek te kort en [naar verluid] geeft de onbekendheid van nieuwe technologie in de Honda-motor de [jonge] onervaren technici veel hoofdbrekens, waardoor de auto nog betrouwbaarheid en vooral snelheid laakt.

Een pluspunt zou het chassis van de MP4-30 zijn. In Melbourne was Button een van de coureurs die het snelste door de bochten ging.

Het is te hopen dat Honda de vermeende achterstand van 100-150 pk op Mercedes kan overbruggen. Het is immers makkelijker op een snelle auto betrouwbaar te maken, dan een betrouwbare auto sneller…

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s