hamilton_fans_melbourne 2014
De onderhandelingen tussen de huidige wereldkampioen Hamilton en Mercedes zitten in een afrondende fase. Dus langzamerhand worden er details –bewust?– naar de media gelekt.

Immers kan een toezegging of detail nader worden bekeken als het in de bekendheid komt. Maar dat Lewis Hamilton ook na 2015 voor de zilverpijlen zal rijden, lijkt een uitgemaakte zaak te zijn.

Dinsdag bracht de BBC de details naar buiten. De Brit strijkt volgend seizoen bijna 30 miljoen euro op bij de Duitse autofabrikant. In de deal is eveneens een premiestelsel opgenomen. Zo kan de Brit diens toch al riante inkomen opkrikken op tot maximaal een slordige 37 miljoen euro, maar dan moet er wel een wereldtitel worden gewonnen.

Apart detail is dat het ‘basisloon’ van Hamilton niet veranderd. De tweevoudig wereldkampioen blijft dus hetzelfde verdienen, doch bij goede prestatie’s zijn er extra’s te verwachten.

En hoewel zelf een bedrag van 30 miljoen euro voor uw scribent een duizelingwekkend bedrag is, is Lewis Hamilton zowat een middenmoter qua jaarinkomen.

Fernando Alonso werd met een vette worst van 37 miljoen euro als basissalaris naar McLaren gelokt door Honda, en Sebastian Vettel mag jaarlijks minimaal 46 miljoen euro bijschrijven.

Naast deze basisloontjes kunnen de heren namelijk ook persoonlijke sponsorsdeals afsluiten, mits deze niet conflicteren met de teamsponsors.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s