NASCAR

Volgens Paul Hembery moet de Nascar het voorbeeld zijn voor de Formule 1. De Brit in Italiaanse dienst doelt hier op de afstand tussen de coureurs en de fans, maar vooral op hoe er tegenwoordig naar de F1-coureur wordt gekeken.

De topman van Pirelli bezocht onlangs een race van de Amerikaanse Stockcar-klasse en raakte begeesterd over wat hij daar allemaal aantrof.

Ook zouden de heren Formule 1-coureurs moeten werken aan een betere status. “Wanneer mensen in een bar zitten en Lewis Hamilton een race zien winnen, dan denken ze dat vijf andere rijders in een Mercedes ook die race hadden kunnen winnen. Dat is jammer.”, vindt Hembery.

In de Nascar spreken de coureurs tot de verbeelding. Zelfs degenen onderaan het klassement zijn supersterren en kunnen een contract van meerdere miljoenen ondertekenen.”

De Brit is het dan ook helemaal eens met het verbod van de FIA op wisselende helmdesigns. “Iedereen kent wel een iconische helm, van Graham Hill tot Ayrton Senna. Het maakt deel uit van hun identiteit want de rijders zien hen niet zonder. Het is dan ook goed dat vastgelegd is dat ze een vast helmontwerp moesten kiezen en behouden.”, zo besluit Hembery.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

 1. Knelisgeeftgas schreef:

  Ik ben zelf ook al langere tijd van mening dat de F1 meer een “personenauto” als uitgangspunt zou moeten nemen. Het nieuwste ontwerp van Ferrari komt in de richting. Wat er verder zoal veranderen moet: 3 liter motoren, ongelimiteerd brandstofverbruik, smallere banden, minder electronica, minder downforce.

 2. Knelisgeeftgas schreef:

  Aanvulling: als we overigens iets NIET moeten krijgen, is het een typisch amerikaanse “contact” sport. Alles gaat in de USA met grof geweld: football, maar ook autosport, waarbij men elkaar gewoon van de baan af duwt. DAT is niet de autosport die we moeten krijgen…….integendeel, iedere vorm van opzettelijk duwen en trekken moet streng bestraft worden.

  • frankyremtlaaaat schreef:

   Zou ik ook niet willen, Cornelius! Maar tegelijkertijd zou ik dat absurde regel van ‘een keer verdedigen’ in de F1 willen schrappen. Geen Schumi-achtige taferelen, maar het huidige beleid vind ik onzin.
   Bedankt voor je reactie’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s