tesla-model-s_2

Tesla’s instapmodel wordt een stuk krachtiger. Voorheen bestond het gamma uit modellen met een 60 met enkele motor of 85 kWh accupakket, maar nu begint de elektro-pret al bij 70 kWh en twee motoren.

De 700 pk sterke P85D, was tot voor kort de enige Tesla met vierwielaandrijving. Maar deze 70D heeft wel minder prik, een gecombineerd vermogen van 334 pk.

Standaard krijg je bij de 70D supercharging, iets dat bij de P60 nog voor 2.500 euro op de optielijst stond. Daarmee wordt de laadtijd fors verminderd. Een felle acceleratie vanuit stilstand verzorgd de 70D in minder dan zes seconden en heeft de auto een maximumsnelheid van 225 km/u. Genoeg om dik 90 procent van het wagenpark in Nederland voor schut te zetten…

De eerste 70D zijn ver ca. 2 maanden beschikbaar voor kopers. Instappen en wegzoemen kan vanaf 77.100 euro, en daarmee wel even 5200 euro duurder dan de S 60. Maar ter compensatie is het 2500 euro kostende supercharger, waarmee je je Tesla gratis aan een van de vier snelladers in Nederland kunt hangen, is voortaan standaard.

Nu steeds niet echt bereikbaar voor uw scribent…

Nu alle Model S’en vierwielaandrijving hebben, zou iemand wel een RWD willen hebben. Dat kan en daarmee bespaart men direct 5100 euro. Maar dan lever je ook vermogen in, wat u 60 paardenkrachten zal kosten.

Dan zou ik toch een 4×4 Model S bestellen, want lekker fors accelereren is LEUK!

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s