Red Bull_test_Bahrein

Het werd eerder al door ons beschreven, de onvrede van Red Bull Racing over de gang van zaken. Al direct na de eerste Grand Prix van 2015 klaagde het team steen en been en doken de eerste geruchten over een ‘exit’ op.

Gek genoeg werd er daarbij gewezen naar de maatregelen omtrent het kostenbesparingsprogramma, iets wat Red Bull vanaf het begint obstrueerde.

Nu komt de dreiging van een exit uit de mond van de grote baas. Dietrich Mateschitz heeft vandaag verklaart dat zijn energiedrankjesfabriek zal stoppen met de sport, indien de renstal niet meer competitief kan zijn.

Het is ook niet makkelijk wennen na vier jaar op een rij zowel de rijders- als de constructeurskampioenschappen te hebben gewonnen, om nu in het middenveld van de grid te rijden. Maar dominantie is van alle tijden, dus ook het einde van een dergelijke serie.

Mateschitz heeft daar kennelijk geen boodschap aan. De grote baas wil blijven winnen, en roept daarvoor de hulp van Renault in. Aan de Fransen om met een krachtige motor op de proppen te komen.

Zonder een sterke powerunit kunnen we wel rondrijden met goede coureurs en een prima chassis, maar als er dan nog niet wordt gewonnen houdt het voor mij op. In een dergelijk geval loont het niet voor mij om geld in de sport te blijven pompen en is het dan beter om de Formule 1 te verlaten. Hetzelfde geldt trouwens ook voor Renault!”, zo waarschuwde Mateschitz.

Eerder verschenen van dezelfde auteur in GPPits.net

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s