max verstappen tost marko 2015

We kunnen na drie Formule 1 races een kleine balans opmaken over Max Verstappen in de Formule 1. Helaas moet er dan worden geconstateerd dat de motor van Renault zich vooral als een zwakke achilleshiel manifesteert.

Want wat is de ‘opbrengst’ tot nu toe?

Drie races en een motor kapot. In de 1e race [Melbourne, Australië] hield een bougie ermee op. Max Verstappen reed toen op een mooie P9, terwijl een P6 zelfs mogelijk werd geacht door de jongeman. Dit motor kan gelukkig nog wel worden gebruikt.

Een kapotte bougie zou in principe iedere coureur kunnen overkomen, maar van alle coureurs was het Verstappen met de Franse krachtbron in zijn rug.

In Maleisië was er gedurende de trainingen een waterlek dat nog gemaakt kon worden. Vervolgens pakte Verstappen jr. een keurige P6 in de kwalificatie, waar hij eerst zelfs op P3 stond.

Met die zesde positie evenaarde hij de beste startpositie ooit van zijn vader. Die reed in 1994 met zijn Benetton in de Belgische GP naar een P6. Ook die kwalificatie vond plaats in de regen. Vader Verstappen eindigde in de race uiteindelijk als derde.

Max Pakte in Maleisië een P7 en scoorde daarmee 6 punten.

In China liet Renault zich weer van haar slechtste kant zien.

Nu is de omloop van Shanghai niet al te vriendelijk voor motoren die geen topvermogen leveren. Vooral het lange rechte stuk eist veel van een krachtbron. Maar wat Renault afgelopen weekeinde liet zien, was totaal onacceptabel. Zelfs Honda dat ook haar problemen heeft qua performance kon beide McLarens MP4-30 over de finish krijgen.

Vader Verstappen berust zich in de resultaten tot nu toe. Voor hem is het belangrijker dat zijn zoon geen rare of domme fouten heeft gemaakt: “Max verdiende deze punten. Hij heeft er hard voor gestreden en geen fout gemaakt. Ik denk dat hij hier niet één, maar twee visitekaartjes heeft afgegeven.”

En inderdaad, iedereen kon zien wat Max Verstappen in zijn mars heeft en hoe bijzonder hij is.

En iedereen heeft ook kunnen zien hoe hopeloos Renault het nu doet. Max heeft nu een kapotte motor op zijn naam staan, dit seizoen mag een coureur maar vier motoren gebruiken.

Al zijn er besprekingen gaande om er een vijfde motor aan toe te voegen.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s