renault engineer red bull garage

De Fransen moeten er onderhand gek van worden. In de winter kwam men er al achter dat de achterstand op Mercedes nog steeds ruim was, alle auto’s bleven tenminste nog hun rondjes rijden.

Hoe anders was het in China?

Zowel Kvyat als Verstappen moesten de strijd staken met een geplofte motor.

Voor de jonge Verstappen waren de druiven extra zuur, aangezien de debutant op een mooie P8 rondreed en als een van de weinige de Grand Prix nog van ‘jeu’ voorzag. De 17-jarige coureur genoot ondanks het uitvallen wel van zijn race en zijn inhaalacties oogsten lof van over de gehele wereld.

Renault is ondertussen een onderzoek gestart naar de verschillende problemen die optraden tijdens het raceweekend in China Niet dat er snel resultaten te verwachten zijn, want komend weekend begint Grand Prix van Bahrein. De Fransen hebben de keus om het vermogen omlaag te draaien of met gekruiste vingers de race te volgen.

Er wordt nog wel onderhandeld over het gebruik van vijf in plaats van vier motoren per seizoen, alsook de daarbij horende individuele onderdelen ervan.

Indachtig haar huidige problemen zal Renault zeker voorstander zijn van vijf motoren per seizoen, maar daarover bestaat momenteel nog geen eensgezindheid tussen de teams.

Advertenties

Over frankyremtlaaaat

Crazy about cars en autosport. Writer for gppits.net and photographer with own blog (frankyreinphotography).

»

  1. Knelisgeeftgas schreef:

    Lauda suggereerde dat het wellicht beter zou zijn als iedereen met een Mercedes-motor zou rijden, behalve (voorlopig nog) Ferrari. Je zou er haast in beginnen te geloven. Het zou een alternatief kunnen zijn voor allemaal hetzelfde chassis. Weet alleen niet of Mercedes zoveel motoren op de plank heeft liggen………..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s